Reinhold av bokashib√łtta

Det er viktig å reingjøre bokashibøtta godt etter hver gang den tømmes for ferdig gjæret bokashi. Dette er fordi det over tid kan dannes biofilm som inneholder bakterier som vi ikke ønsker å ha i bokashibøtta og som kan gjøre at matavfallet begynner å lukte vondt. Først kan du reingjøre bokashibøtta godt med varmt vann og grønnsåpe, det er også viktig at du skrubber bøtta godt. Deretter skylles bøtta godt med varmt vann som er tilsatt noen korker 7 % mateddik (ca 2 korker per liter vann). Dersom bokashibøtta har tappekran for bokashivæske må du være særlig nøye med å skylle gjennom tappekrana. Bruk gjerne beskyttelseshansker.

Ved nøye reinhold og riktig bruk av bokashibøtta sikrer du deg en god gjæring av matavfallet ditt hver gang.

Slik reingjøres bokashibøtta Her ser du det du trenger for å reingjøre bokashibøtta. Grønnsåpa på bildet er av den faste typen, men flytende grønnsåpe fungerer like bra.